Primul număr din anul 2016 al revistei Actualitatea creștină se deschide cu mesajul pe care ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a adresat cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, din 18-25 ianuarie a.c.. Programul celebrărilor care vor avea loc în București este publicat pe coperta 3 a revistei noastre. Mai multe informații despre această inițiativă de rugăciune și despre tema din acest an găsiți la Focus. Tot legat de relațiile dintre diferite Biserici creștine, Viviana și Alexis Dimcev ne împărtășesc experiența lor de „O noapte la Sfântul Mormânt”.

Paginile de știri din viața Arhidiecezei prezintă o relatare a evenimentului deschiderii Porților Sfinte la cele trei biserici: Catedrala Sf. Iosif – din Bucureşti, Bazilica Sf. Anton de Padova – din Constanţa, Biserica Toţi Sfinţii – din Craiova. La ştirile externe sunt prezentate pe scurt Porţile Sfinte din zone de conflict, iar coperta 2 aduce în atenţia cititorilor Poarta Sfântă din Rustavi (Georgia).

În paginile dedicate Anului Sfânt al Milostivirii puteţi citi despre Jubileul familiilor, celebrat la 27 decembrie 2015, despre sfinţii milostivirii, Isaac Sirul şi Don Bosco, parabolele de ieri şi de azi ale milostivirii (Samariteanul milostiv), despre faptele milostivirii săvârşite de Monseniorul Vladimir Ghika etc. În paginile revistei găsiţi şi idei pentru timpul liber, precum şi o recenzie la filmul de animaţie Robinson Crusoe (90 min.), care va avea premiera în România pe 12 februarie a.c.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro).

Show Buttons
Hide Buttons