Numărul din luna decembrie al publicaţiei noastre debutează cu Editorialul în care PS Cornel Damian prezintă semnificația Adventului și ne îndeamnă ca „Asemenea Sfintei Fecioare Maria să pornim și noi în călătoria Adventului, pentru a purta în noi Cuvântul și pentru a împărtăși cu ceilalți bucuria primirii lui”.

Rubrica Focus este dedicată aniversării episcopilor noștri la 35 și, respectiv, 15 ani de episcopat, prezintă momentul decorării ÎPS Ioan de către Președintele României și oferă un scurt rezumat al vizitei ad limina apostolorum. Rubrica Biserică și societate, la pagina Bioetică propune materialul Trupul uman – doar un accesoriu?, iar la Res-publica, o reflecție interesantă despre Marea Unire – România, mult mai mult decât 100.

Paginile Suflet tânăr redau Scrisoarea episcopilor adresată tinerilor la încheierea Sinodului episcopilor și anunță Concertul de colinde Christus Natus Est, de pe 15 decembrie. Universul familiei le vorbește copiilor despre Sf. Ioan de Kęty, îndeamnă persoanele abilitate să fie mereu alături de tineri și de tinerele familii și adresează tuturor o întrebare ce ar trebui să dea de gândit Credință vie sau moartă?

Paginile de Spiritualitate continuă reflecțiile pe marginea Psalmilor, vorbesc despre Chemarea la iubire în fidelitate, iar Pagina Ghika oferă lămuriri despre ce înseamnă A avea spiritul de sărăcie. Paginile de Cultură prezintă filmul documentar Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti în anii Primului Război Mondial și continuă seria Centenar, în care sunt amintiți Eroii catolici, ce „și-au dăruit viața pentru împlinirea unui gând mare.” Și în această lună, revista vă propune știri, anunțuri, recomandări pentru timpul liber. Lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons