Numărul din luna noiembrie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, dedicat rugăciunii pentru cei vii și pentru cei morți, cea mai simplă faptă de milostivire.

La Rubrica Vatican prezentăm Instrucțiunea Congregației Pontificale pentru Doctrina Credinței, Ad resurgendum cum Christo („Pentru a învia cu Cristos”), referitoare la înmormântarea celor decedați și la păstrarea cenușii, în cazul incinerării. Rubrica Focusoferă informații despre Sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, evidențiind declarația referitoare la alegerile parlamentare din 11 decembrie și invitația adresată Papei Francisc de a vizita România. Tot aici, informații despre încheierea Anului Milostivirii în Arhidieceză și în lume.

Rubrica Biserică și Societate relatează despre cei 20 de ani de activitate în România a Salezienilor lui Don Bosco și a Școlii Sf. Iacob, din Câmpulung Muscel. În paginile dedicate Anului Milostivirii puteți citi despre doi Sfinți ai milostivirii: Sf. Clement, al patrulea episcop la Romei, și Fericitul Josaphat, preot asumpționist martir, și despre importanța rugăciunii pentru ceilalți, în viața Fericitului Vladimir Ghika. La Credința în fapte oferim câteva gânduri legate de inițiativa 40 de zile pentru Viață, iar rubrica Universul familiei propune un material despre pericolul „colonizărilor ideologice”, adevărat atentat la umanitate. File de istorierelatează despre Prima Liturghie bizantină a Mons. Ghika. Din paginile revistei nu lipsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, semnalări ale unor evenimente culturale și ale unor noi apariții de carte.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons