Numărul din luna noiembrie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul în care ÎPS Aurel Percă vorbește despre „Luna noiembrie – luna răposaților: o absență care este prezență” și, referindu-se la legăturile profunde pe care le stabilim în timpul vieții cu diverse persoane, spune: „Legăturile de prietenie, de rudenie şi de afecţiune cu persoanele care au trăit cu noi nu pot fi aşezate într-o «arhivă» şi nici anulate, atunci când moartea ne surprinde şi ne separă de ei. Cu cât aceste legături sunt mai profunde în viaţă, cu atât mai mult amintirea este vie şi de durată. Şi cu amintirea creşte recunoştinţa pentru binele primit, ca şi nevoia de a ne ruga Dumnezeului vieţii pentru ca să se poată bucura pentru totdeauna mai intens şi profund de bucuria veşnică.”

La paginile 8-9 aflăm despre „Puștiul sfânt. Adolescentul care a sfințit normalul”. Pagina 11 ne prezintă „Rugăciunea pentru pace” organizată la Roma la 20 octombrie de comunitatea Santʼ Egidio. Paginile 14-15 ne înfățișează „Pactul global asupra educației. Papa Francisc ne invită să mergem împreună”. Rubrica Suflet tânăr ne îndeamnă să trăim astăzi ca și cum ar fi prima și ultima zi pe acest pământ. Pagina 24 ne propune „Coordonatele unei vieți senine”. La rubrica L-au cunoscut pe Vladimir Ghika (și reciproc) facem cunoștință în acest număr cu Maud de Ridder. Paginile 28-31 ne vorbesc despre Anul Pastoral 2020-2021. Pagina 33 tratează despre „150 de ani de la întemeierea Seminarului Romano-Catolic din București”.

În paginile revistei se mai găsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber. Lectură plăcută!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons