În luna octombrie, revista Actualitatea creștină debutează cu textul Amoris laetitia, o scrisoare de iubire, ce reprezintă intervenția PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și responsabil cu pastorația familiilor în cadrul Conferinței Episcopilor din România, la simpozionul organizat de Dieceza de Iași la sfârșitul lunii august.

Rubrica Focus prezintă un reportaj dedicat inițiativei România în pelerinaj la Romași un material despre vizita Sfântului Părinte Papa Francisc din această toamnă, în Georgia şi Azerbaidjan. Cele două pagini care prezintă asociaţiile de laici aduc în prim-plan Societatea Sfântul Vincențiu de Paul și Asociația Medicilor Catolici București. În paginile dedicate Anului Milostivirii puteți citi despre Sfântul Ignațiu din Antiohia și despre Sfânta Faustina Kowalska, despre Jubileul voluntarilor și despre „despuierea de sine” în viața Fericitului Vladimir Ghika. Rubrica Oameni și locuri ne poartă în această lună la Assisi, leagănul Sfântului Francisc și al Sfintei Clara. Paginile dedicate tinerilor redau mesajul către tineri al părintelui Marian Blaj, care de la 1 septembrie 2016 a fost numit responsabil diecezan pentru Pastoraţia tineretului. Rubrica Credința în faptevorbește despre Biserica misionară, martoră a milostivirii, iar la Povești de viață redăm istoria a doi soți australieni, în vârstă de 69 de ani, care au decis să trăiască Jubileul nu doar ca pelerini, ci şi ca voluntari.

Nici în această lună, din paginile revistei nu lipsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, semnalări ale unor evenimente culturale și ale unor noi apariții de carte.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475,www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons