„Botezați și trimiși să dăm mărturie despre Cristos” este titlul editorialului numărului din octombrie al revistei și pune în centrul atenției faptul că „Biserica este în misiune în lume pentru a duce oamenilor mesajul mântuirii, un mesaj plin de speranță și de caritate fraternă”. Misiunea se adresează oricărui botezat, căruia îi sunt accesibile patru dimensiuni: „întâlnirea personală cu Isus Cristos viu, mărturia, formarea misionară, caritatea misionară”, astfel că „poate participa la aceste aspecte ale vieții misionare și poate fi un misionar în locul unde Domnul i-a dat să trăiască”. Această temă a misiunilor se regăsește între paginile revistei la rubrica Focus, la cea despre Papa de la Roma, la paginile dedicate misiunii.

Paginile Suflet tânăr conțin un îndemn: „Tinere, îți zic: Scoală-te!” și supun atenției următoarea dilemă: „Te iert, dar nu te uit! Ce-i cu vorba asta?” Universul familiei propune copiilor episodul visului lui Iacob și de asemenea tratează despre fidelitatea iubirii. La rubrica Spiritualitate, pagina despre psalmi vorbește despre „Viață în conformitate cu legea”. Pagina de Gânduri de ieri și de azi ne provoacă prin întrebarea: „Ce-mi zidește bucuria?” Pagina Ghika îl prezintă pe părintele Eugène Boher. Rubrica Biserica misionară ne oferă o mărturie despre simplitatea vieții în Kenya împletită cu bucurie și seninătate. Pagina File de istorie ni-l înfățișează pe Arhiepiscopul Alexandru Theodor Cisar. Sacralitatea în artă se oprește asupra unui tablou care o reprezintă pe Sfânta Tereza de Avila.

În paginile revistei se mai găsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber. Lectură plăcută!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons