Pe 14 octombrie, în Piața Sf. Petru, Papa Francisc îl va proclama Sfânt pe Fericitul Papă Paul al VI-lea. Figura acestui Pontif este evocată în Editorialul Paul al VI-lea, un papă umil și sfânt al PS Cornel, text ce deschide revista din această lună. Și pagina Minuni și sfinți îl aduce în prim-plan pe Paul al VI-lea, apărător al vieții nenăscute.

Rubrica Focus este dedicată sesiunii plenare de toamnă a Conferinței Episcopilor catolici din România și dublei sărbători din Catedrala Sf. Iosif, de pe 31 august. Rubrica Biserică și societate la pagina Bioetică propune trei mărturii Despre empatie în îngrijirea medicală și prezintă un Îndemn cu privire la Referendum, adresat de episcopii catolici credincioșilor catolici și tuturor oamenilor de bunăvoință.

Paginile Suflet tânăr se deschid cu o întrebare ce are menirea să-i provoace pe tineri, adresată de responsabilul diecezan cu pastorația tineretului, prezintă câteva sugestii pentru o spovadă bună și amintesc Sinodul care îi are ca protagoniști și care se desfășoară în această lună, la Vatican.

Universul familiei, prin pagina care le este dedicată, le vorbește copiilor despre un sfânt al lunii, Papa Ioan Paul al II-lea; ne îndeamnă să considerăm Referendumul, o cauză nobilă și ne interpelează cu întrebarea În ce stă fericirea mea? Paginile de Spiritualitate continuă reflecțiile pe marginea Psalmilor, iar Pagina Ghika vorbește despre Tăcerea și darul vorbirii. La Dialogurile cu dichis, Claudia Stan, alături de interlocutorul său, lect. dr. pr. Victor Dumitrescu, abordează subiectul New Age, o iluzie periculoasă. Și în această lună, revista vă propune știri, anunțuri, recomandări pentru timpul liber. Lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons