În acest an, revista Actualitatea creștină debutează cu mesajul Arhiepiscopului Ioan Robu pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, ce se va desfășura între 18 și 25 ianuarie.

Rubrica Focus prezintă un rezumat al Mesajului Papei pentru Ziua Mondială a Păcii, textul Ecumenismul, o dorință firească și, începând cu această lună, un material dedicat instituției papalității. Rubrica Biserică și societate, în paginile de Bioetică îndeamnă la Un alt fel de detox. Începând cu acest număr al revistei, rubrica Îngerii Romei va prezenta o operă de artă ce reprezintă îngeri ce străjuiesc Cetatea Eternă.

Rubrica Suflet tânăr conține salutul responsabilului Centrului pentru Pastorația Tineretului, ecouri de la cursul de voluntariat și informații despre Ziua Mondială a Tineretului din Panama. La Universul familiei, la Pagina copiilor debutează Povestiri biblice; apoi, propunem reflecția Din tinda veșniciei, care ne arată că toate momentele vieții dobândesc un sens aparte în prisma veşniciei, și fragmente din Catehezele Papei Francisc dedicate familiei. Paginile de spiritualitate recomandă Gânduri de azi și de ieri, iar Pagina Ghika, diferită ca și conținut, redă mărturii ale unor persoane care L-au cunoscut pe Vladimir Ghika (și reciproc). Dialogurile cu dichis prezintă interviul Facă-se voia cui?, realizat cu Pr. Marius Taloș, iar Biserica misionară conține mărturii ale celor doi seminariști aflați în misiune în Coasta de Fildeș.

Dragi cititori, sperăm ca și în acest an, și prin noutățile pe care le propunem începând cu acest număr, să oferim materiale folositoare tuturor celor care zilnic vor să descopere drumuri deschise spre împlinire umană și creștină”.

Lectură plăcută! Un An Nou binecuvântat!

Show Buttons
Hide Buttons