Primul număr din anul 2018 al revistei Actualitatea creștină debutează cu mesajul ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care se va desfășura în perioada 18-25 ianuarie, și continuă cu programul celebrărilor din București. La Focus este prezentat Mesajul Papei pentru cea de-a 51-a Zi Mondială a Păcii și o retrospectivă a călătoriei apostolice a Sfântului Părinte în Myanmar şi Bangladesh.

În paginile Biserică și societate, puteți citi povestea tristă a unor statui sacre, obligate la „domiciliu forțat”, despre experiența celor doi seminariști care din luna octombrie sunt în misiune la Sololo, în Kenia, și despre activitatea Centrului Don Orione, de la Voluntari.

La Suflet tânăr, se dă un răspuns la întrebarea: Este ambiția un păcat?; este amintită inițiativa Plantăm fapte bune și prezența tinerilor din ARCB la Pelerinajul de Încredere pe Pământ.

Universul familiei ne oferă o reflecție despre importanța Binecuvântării la început de an și ne adresează o provocare: Practic sunt nepracticant?. Paginile de Spiritualitate ne introduc în universul Psalmilor și ne prezintă povestea unui copil vindecat prin mijlocirea Sfântului Iosif din Leonessa, iar pagina Ghika începe o nouă serie de articole, aducând în prim-plan Apostolatul epistolar al Monseniorului; invitatul Dialogurilor cu dichis – Pr. Lucian Dîncă – răspunde la întrebarea: Cât (mai) suntem de eretici? Paginile de cultură sunt dedicate memoriei personalității academicianului Ionel-Valentin Vlad, președintele Academiei Române, catolic practicant, trecut la cele veșnice pe 24 decembrie 2017.

Vă dorim lectură plăcută şi un An nou binecuvântat!

Show Buttons
Hide Buttons