Are sfințenia vârstă? Canonizarea, pe 13 mai, a doi dintre vizionarii de la Fatima, copiii Francisc și Iacinta Marto, dovedește că nu. Despre mărturia vieții lor de credință și exemplul lor de sfințenie vorbește PS Cornel Damian în editorialul numărului din mai, al revistei Actualitatea creștină, intitulat „Fatima: o chemare la sfințenie”.

În această lună, pe lângă centenarul aparițiilor de la Fatima, Biserica Catolică celebrează și Ziua Mondială de Rugăciune pentru Vocații (7 mai) și Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale (28 mai). Temele pentru aceste zile, propuse de Papa Francisc, sunt abordate la rubrica „Focus” de Pr. Francisc Ungureanu și Pr. Francisc Doboș, în articolele „Chemați la misiune” și „Grâu sau neghină? Voi ce măcinați”.

La rubrica „Vederi din Roma” puteți citi povestea lui Alexander, care a ajuns să-l descopere pe Dumnezeu prin intermediul artei, iar la rubrica „Res-publica” puteți citi despre „Papa Francisc, ținta știrilor false”. „Universul familiei” aduce în atenția cititorilor o reflecție asupra modului în care ne însemnăm cu semnul Crucii; la „Minuni și sfinți” vă relatăm minunea care a dus la canonizarea Sfintei Roza Venerini; iar la „File de istorie”, dr. Dănuț Doboș prezintă două personalități ale Bisericii noastre: scriitorul Ion Mihai Rașcu și Sr. Gisela Kolbay.

„Dialogurile cu dichis” i-au adus în această lună la masa discuțiilor pe Pr. Francisc Doboș și informaticianul Adrian Mihai, care s-au lăsat provocați de Claudia Stan și antrenați într-o reflecție despre fanatism.

Ce mai (re)citim? „Cheile împărăției”, de Cronin, adică „Povestea unui misionar”. Nu pierdeți din vedere nici două apariții editoriale: „Apostolul secolului XX. Monseniorul Ghika”, de Jean Daujat (Editura ARCB) și „Fecioara din Fatima”, de Ep. Ioan Suciu (Editura Surorilor Lauretane).

Revista mai cuprinde și alte aprofundări și sinteze, știri, anunțuri, curiozități și recomandări pentru timpul liber. Lectură plăcută!


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons