Revista din această lună debutează cu Scrisoarea pastorală de Paște a ÎPS Ioan Robu, în care suntem invitați să reflectăm la noaptea de Paște, care este o „priveghere în cinstea Domnului”, și la „Învierea lui Cristos, elementul prim pe care se sprijină credința creștină, acea realitate uluitoare, pe care o percepem pe deplin în lumina credinței”. Tot despre Înviere vorbește și Claudia Stan alături de invitații ei în Dialogurile cu dichis. Potrivită pentru acest timp liturgic este și Antologia de poezie mistică În grădina Ghetsemani, a lui V. Voiculescu, despre care vă invităm să citiți la pagina de Cultură.

Rubrica Focus oferă un material despre redeschiderea Sfântului Mormânt de la Ierusalim, după o serie de lucrări de restaurare, iar la Vederi din Roma, vă oferim o istorie emoționantă al cărei protagonist este un samaritean milostiv al străzii. Res-publica face cunoscută poziția episcopilor catolici din România față de propunerea legislativă privind parteneriatele civile între persoane de același sex, inițiativă pe care ierarhii o dezaprobă și a cărei retragere o solicită. Despre activitatea misionarilor români din Kenya, de la Sololo, unde lucrează doi preoţi din Arhidieceza noastră, puteți citi la rubrica Excelență în slujire.

În această lună, paginile de spiritualitate propun istoria Sf. Ecaterina de Siena, un rezumat la Catehezele Papei și istoria vindecării ce a dus la canonizarea Fericitului Josemaría Escrivá de Balaguer, iar Pagina Ghika continuă prezentarea piesei de teatru Femeia adulteră cu aluziile liturgice din piesă. Nu lipsesc sugestii de petrecere a timpului liber, prezentări de carte, iar la rubrica De pe net vă oferim 10 lucruri rare despre Papa emerit.

Vă dorim un timp pascal binecuvântat! Cristos a înviat!

Show Buttons
Hide Buttons