Primul număr al revistei Actualitatea creștină din noul an debutează cu mesajul pe care ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a adresat cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, ce se va desfășura în perioada 18-25 ianuarie, și cu programul celebrărilor care vor avea loc în București cu această ocazie. Rubrica Focus propune articolele: Urări pentru Papa de la liderii religioși, Deplângem și cerem iertare – plecând de la recenta scrisoare pe care Papa le-a adresat-o episcopilor -, și În și pentru Europa – care tratează despre rolul și locul Bisericii Catolice în UE. Rubrica Biserică și societate prezintă o vedere din Roma – Colţul puiului de elefant; Revelionul cu un om al străzii și Voluntariatul, o formă de slujire.

Rubrica realizată de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului – Suflet tânăr – în straie noi începând cu acest număr, conține materiale de interes pentru adolescenți și tineri. La Universul familiei propunem Fiți păstori cu mirosul oilor! și Căluș la gura lui Isus. Paginile de spiritualitate abordează subiecte precum: convertirea Sf. Paul, Minuni și sfinți, Femeia adulteră, piesă de teatru scrisă de Mons. Ghika.

Începând cu acest număr, noutatea revistei o constituie rubrica Dialoguri cu dichis, rubrică de dezbateri care își propune să trateze teme de actualitate. În această lună, tema abordată este Nonviolența activă, cale a păcii și a vieții.

Rubrica File de istorie vorbește despre astronomul Nicolae Coculescu și experiența sa de credință. Nici în acest număr, din paginile revistei nu lipsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, semnalări ale unor evenimente culturale și ale unor noi apariții de carte, idei pentru timpul liber.

Vă dorim lectură plăcută şi un An Nou binecuvântat!

Show Buttons
Hide Buttons