c1dec2014smallNumărul din luna decembrie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei, dedicat Adventului, marcat de „Bucuria așteptării și certitudinea venirii”. Urmează câteva pagini dedicate evenimentului împlinirii a 30 de la consacrarea episcopală a Mons. Ioan Robu, la 8 decembrie 1984; paginile includ în premieră textele celor trei alocuțiuni rostite la Vatican în 8 decembrie 1984 – de către Card. Casaroli, episcopul consacrator principal, și Mons. Ioan Robu -, și 10 decembrie 1984 – de către Papa Ioan Paul al II-lea, cu ocazia audienței pe care a acordat-o grupului de pelerini prezenți în Cetatea Eternă cu ocazia acestei consacrări episcopale.

Dosarul acestui număr al revistei aprofundează Viața consacrată, căreia, din voința Papei Francisc, îi este dedicat anul 2015. Deschiderea oficială a Anului dedicat Vieții Consacrate va avea loc în prima Duminică din Advent, din acest an, la 30 noiembrie. Așa cum informează revista Actualitatea Creștină, de-a lungul acestui an special, în Arhidieceza Romano-Catolică de București vor avea loc mai multe evenimente și inițiative dedicate vieții consacrate. La alcătuirea dosarului și-au adus aportul mai multe persoane consacrate din diferite congregații religioase active în Arhidieceză.

La rubrica „Semnificații Teologice”, Wilhelm Tauwinkl tratează despre „Învățătura despre har a Sfântului Augustin”; Pr. Francisc Ungureanu, Postulatorul cauzei de canonizare a Mons. Vladimir Ghika, în pagina dedicată Monseniorului face un bilanţ la trecerea unui an de pelerinaj a relicvei Fericitului în parohiile din Arhiedieceză; Liana Gehl continuă dezvăluirile despre recentele descoperiri făcute în arhiva Diecezei de Savannah, legat de Mons. O’Hara şi țara noastră, oprindu-se de această dată asupra mărturiei mons. O’Hara despre implicarea Sfântului Scaun în ajutorarea populației din România în perioada de foamete din anii 1946 – 1947.

Revista mai include ştiri interne, externe şi din viaţa Arhidiecezei de Bucureşti, şi două articole din rubrica „Universul familiei” – unul legat de ideologia gender şi altul despre timpul liturgic al Adventului, prin care se lansează invitația la reînnoire interioară. Paginile dedicate tinerilor, reunite sub cunoscuta rubrică „Suflet tânăr”, conţin, pe lângă „Gândul” Pr. Daniel Bulai pentru tineri, un reportaj despre Cursul de formare pentru noi animatori, organizat în perioada 7-9 noiembrie a.c.

Vedeţi numărul în arhivă
Show Buttons
Hide Buttons