Numărul din septembrie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei, dedicat „păcii pe pământ”. De altfel, și dosarul revistei este dedicat temei păcii, reunind un interesant articol despre implicarea a diferiți Suverani Pontifi în favoarea păcii în lume, și alte materiale legate de conflictele din Irak, Țara Sfântă și Ucraina. În paginile revistei se regăsește și evenimentul instalării PS Mihai Frățilă, primul episcop al noii Eparhii greco-catolice de București, precum și o retrospectivă asupra recentei vizite a Papei Francisc în Coreea (13-18 august a.c.).

La rubrica „Semnificații Teologice”, Wilhelm Tauwinkl tratează despre teologia sacramentară a Sfântului Ambrozie; Iulia Cojocariu, propune o interesantă incursiune prin corespondenţa din Arhiva Ghika, a ARCB, legată de piesa scrisă de Vladimir Ghika, „Femeia adulteră”; Liana Gehl oferă o primă parte a prezentării Bisericii Catolice din Buthan; iar Larisa Balbuzan propune o recenzie la cartea Papei Francisc, apărută recent la Editura ARCB: „Educaţia – în slujba vieţuu”.

În paginile revistei, Liana Gehl semnează şi un articol legat de recente descoperiri pe care le-a făcut în arhiva Diecezei de Savannah, păstorită de Mons. O’Hara, fost regent al Nunţiaturii Apostolice în România într-o perioadă tulbure a Bisericii locale (1947-1950). Doamna Gehl le promite cititorilor noi dezvăluiri în numerele următoare ale revistei, cu colaborarea istoricului Dănuţ Doboş. Revista mai include ştiri interne, externe şi din viaţa Arhidiecezei de Bucureşti, două articole din rubrica „Universul familiei” – dintre care unul dedicat Sinodului pentru familii, ce va avea loc la Vatican în 2015 – şi pagina dedicată tinerilor, „Suflet tânăr”.

Vedeţi numărul în arhivă

Show Buttons
Hide Buttons