c1_082015_webNumărul din luna august al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, oferă o retrospectivă, pe larg, a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic, eveniment ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca în perioada 22-26 iulie, dosarul fiind dedicat acestui subiect, iar revista bogat ilustrată cu fotografii. O altă retrospectivă tratată pe larg este cea a călătoriilor apostolice pe care Papa Francisc le-a efectuat în Ecuador, Bolivia și Paraguay, în perioada 5-13 iulie 2015.

Revista se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, pe tema sărbătorii Sfintei Fecioare Maria Regină, celebrare introdusă în calendarul catolic în 1954, de către Papa Pius al XII-lea, cu data de 22 august. Publicația continuă cu știri din viața Arhidiecezei și cu rubrica dedicată Vieții Consacrate, în care, de această dată, sunt prezentate Congregația Surorilor Oblate Asumpționiste, Congregația Părinților Augustinieni Asumpționiști (Asumpționiștii) și Congregația Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul.

La rubrica „Arta de a trăi”, Cristina Șoican vorbește despre vestimentația pentru Biserică, iar la pagina dedicată „Semnificațiilor teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre „Atotputernicia divină la Sfântul Petru Damiani”. Iulia Cojocariu dedică, în acest număr, pagina despre Monseniorul Vladimir Ghika, surorii acestuia Ella Ghika,  decedată la numai 22 de ani, în urma unei operaţii nereuşite ca urmare a unei crize de apendicită acută. Tot legat de Monseniorul Ghika, la rubrica „Recenzie”, Francisca Băltăceanu semnează o prezentare a volumului „Fericit! – Dialoguri cu viaţa propuse de Claudia Stan”, apărut recent la Editura ARCB, iar Liana Gehl anunță apariția, la Editura Ecou Transilvan, a volumului trilingv (română, engleză şi japoneză) cu titlul „Closer to the sky / Mai aproape de cer”, al domnului Radu Șerban, ambasadorul României în Japonia, volum în care se regăseşte şi un capitol dedicat lui Vladimir Ghika.

Rubrica „Universul familiei” propune un articol despre familie, ca remediu la cultura rebutului și o reflecție prin care autorul, Pr. Fabian Măriuț, face o legătură între recent încheiata Întâlnire Națională a Tineretului Catolic și apropiata Întâlnire Mondială a Familiilor, care va avea loc în septembrie la Philadelphia, în Statele Unite.

Publicaţia poate fi achiziţionată din parohiile Arhidiecezei şi de la Librăria Sf. Iosif.

Show Buttons
Hide Buttons