AC 072015_webNumărul din iulie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, dedicat Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 22-26 iulie.

Dosarul revistei este dedicat artei și credinței – „Când arta se împletește cu credința” – și include două materiale ample, ilustrate, dedicate Catedralei Sf. Iosif și Bisericii Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel, a Sanctuarului Marian de la Ciofliceni (Snagov).

Rubrica „Actualitate” aduce în atenția cititorilor trei evenimente importante pentru Arhidieceza de București și pentru Biserica Universală: hirotonire, în Catedrala Sf. Iosif, a doi noi preoți ai diecezei; aniversarea a 60 de ani de la declararea Catedralei Sf. Iosif ca monument de cultură; și promulgarea enciclicei Laudato sì, a Papei Francisc.

Revista continuă cu știri din viața Aridiecezei și cu rubrica dedicată Vieții Consacrate, în care, de această dată, sunt prezentate trei congregații cu spiritualitate ignațiană: Ordinul iezuiților – Societatea lui Isus, Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus (Surorile FCJ) și Congregatio Jesu. La rubrica „Arta de a trăi”, Cristina Șoican vorbește despre mângâierea care vine din rugăciune, iar la pagina dedicată „Semnificațiilor teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre „Chip și prototip. Teologia icoanei la Ioan Damaschin”. Iulia Cojocariu scoate la lumină și în această lună comori din Arhiva Ghika (a ARCB), prezentând o scriere a Monseniorului Ghika destinată „Doamnelor de caritate” şi intitulată „Vizitarea săracilor”.

Rubrica „Biserica în lume” continuă ilustrarea apostolatului Bisericii Catolice printre nomazi, iar „Universul familiei” propune un articol despre educaţia sanitară şi sexuală, semnat de Pr. Fabian Măriuţ, şi o reflecţie pe tema ecologiei integrale, pornind de la ultima enciclică a Papei Francisc, reflecție propusă de Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”. Pagina „Suflet tânăr” include mesajul Pr. Daniel Bulai adresat tinerilor, precum și o reflecție despre vacanță și suflet, semnată de Cosmin Șipoș.

În paginile revistei cititorii mai găsesc știri din viața Arhidiecezei și a Bisericii universale, anunțuri și comentarii la textele liturgice din duminicile lunii iuLie.

Publicaţia poate fi achiziţionată din parohiile Arhidiecezei şi de la Librăria Sf. Iosif.

Show Buttons
Hide Buttons