Coperta AC 072014Numărul pe luna iulie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, care propune de data aceasta o reflecţie asupra figurii Sfântului Paul, „Apostol prin chemare”. Rubrica Eveniment este dedicată hirotonirii, în Catedrala Sf. Iosif, la 27 iunie a.c., a doi noi preoți pentru Arhidieceza Romano-Catolică de București: Pr. Ciprian Matei și Pr. Daniel Ioniță.

Revista continuă cu un reportaj, semnat de Pr. Francisc Doboș, de la întâlnirea purtătorilor de cuvânt ai Conferințelor episcopale din Europa, care a avut loc la Lisabona în 11-14 iunie, și cu știri din viața ARCB și a altor Biserici locale din țară și din străinătate. Larisa Balbuzan semnează recenzia la volumul Edith Stein. Din viața unei familii evreiești și alte scrieri autobiografice, apărut la Editura Carmelitană. Rubrica „Semnificații teologice” continuă cu articolul „Ortologia în teologie. Sfântul Vasile cel Mare despre Duhul Sfânt”, semnat de Wilhelm Tauwinkl; Iulia Cojocariu, din cadrul Arhivei Ghika, tratează despre suferinţă, pornind de la un text scris de Fericitul Vladimir Ghika şi intitulat „La Souffrance” – „un dialog scurt între două personaje, despre suferinţă”; iar Liana Gehl continuă incursiunea în „Biserica din India”. La rubrica „Universul familiei”, Pr. Fabian Măriuț propune o reflecție asupra implicării tinerilor în Biserică, ca adevăraţi „atleţi ai lui Cristos”, iar Asociaţia Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” le adresează tinerilor din Arhidieceză câteva gânduri. În pagina de aprofundare, Tereza-Brîndușa Palade semnează articolul „Teologia trinitară şi Biserica bucuriei”.

Dosarul numărului din iulie al revistei Actualitatea Creștină este dedicat Întâlnirii diecezane a tinerilor din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, ce va avea loc la Popeşti-Leordeni, în perioada 10-13 iulie a.c.. În paginile dosarului se regăseşte o retrospectivă a întâlnirilor precedente, o reflecţie asupra figurii catehetului şi a animatorului, semnată de Pr. Marius Taloş S.J., superiorul regional al iezuiţilor din România; un istoric al Crucii Zilei Tineretului, prezentat de Cardinalul Paul Josef Cordes; programul catehezelor Întâlnirii de la Popeşti-Leordeni; şi „scrisoarea” adresată tinerilor de către Pr. Daniel Bulai, responsabil cu pastoraţia tineretului în cadrul ARCB.

Vedeţi numărul în arhivă

Show Buttons
Hide Buttons