AC0620154web2Numărul din iunie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, dedicat Preoției, dat fiind că în luna iunie  majoritatea preoților își aniversează ziua hirotonirii, prilej „de reflecție, de recunoștință, de mulțumire pentru darul primit”.

Dosarul revistei este dedicat Vocației – „Chemare la slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui”. Centrul diecezan pentru cler și vocații propune aici o reflecție pe marginea vieții ca vocație, printr-o analiză a tabloului „Chemarea lui Matei” de pictorul italian Caravaggio. Apoi, Sr. Patricia Rediu CJ prezintă Grupul Samuel, înființat în urmă cu trei ani în Arhidieceza de București pentru a oferi sprijin în alegerea vocației. Pr. Tarciziu Șerban explică ce este discernământul vocațional, iar Sr. Gabriela Lungu FCJ vorbește despre examinarea conștiinței, „un dar pentru orice vocație”. Tot aici, Pr. Marius Taloș SJ, vorbește despre viața consacrată și familie, o „alianță pentru noua evanghelizare”.

Dosarul este completat de propunerea a câtorva titluri de cărți și documente de magisteriu de folos „pentru o alegere vocațională bună”. În paginile dedicate „Universului familiei”, Pr. Fabian Măriuț vorbește despre vocația familiei, iar Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghika propune o reflecție pe tema vocației „de a fi om”.

În paginile dedicate informațiilor de actualitate este prezentat noul logo și noul site al Conferinței Episcopilor catolici din România, este relatat evenimentul sfințirii bisericii mănăstirii Părinților Carmelitani Desculți, de la Ciofliceni (Snagov), iar Pr. Daniel Bulai semnează un material de aprofundare a semnificației și istoricului procesiunii care are loc cu ocazia sărbătorii Trupul și Sângele Domnului.

Rubrica „Viața consacrată” continuă cu prezentarea pe scurt a congregațiilor, ordinelor religioase și institutelor de viață consacrată care activează în Arhidieceza Romano-Catolică de București. În acest număr se prezintă Fiicele Sfântului Paul, Surorile Misionare Catehete ale Sfintei Inimi și Congregația Fiicele Inimii Preasfinte a lui Isus.

La pagina dedicată „semnificațiilor teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre teologia sacramentară a Sfântului Beda venerabilul: „Untdelemn în numele Domnului”; la pagina dedicată Fericitului Vladimir Ghika, Pr. Ioan Ciobanu, primul postulator al Cauzei fericitului, așterne câteva „Gânduri la comemorarea liturgică a Fericitului Vladimir Ghika. Revista continuă cu rubrica „Biserica catolică în lume”, în care Liana Gehl prezintă „Biserica Catolică între nomazi”, iar la rubrica „Sfântul lunii”, Pr. Xaveriu Quesada vorbește despre Sfântul Josemaria Escriva de Balaguer, fondatorul Opus Dei, sărbătorit de Biserică la 26 iunie.

În paginile revistei cititorii mai găsesc știri din viața Arhidiecezei și a Bisericii universale, anunțuri, comentarii la textele liturgice din duminicile lunii iunie şi pagina tinerilor.

Publicaţia poate fi achiziţionată din parohiile Arhidiecezei şi de la Librăria Sf. Iosif.

Show Buttons
Hide Buttons