Coperta AC 06/2014Numărul pe luna iunie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, care propune o reflecţie pe marginea figurii Sfântului Apostol Petru, prezentat ca exemplu de credinţă. Pagina de Actualitate propune cititorului câteva gânduri legate de tema Zilei Mondiale a Comunicaţiilor Sociale din acest an, celebrată la 1 iunie, Comunicarea în serviciul unei autentice culturi a întâlnirii, şi un interviu cu IPS Ioan Robu, fondatorul revistei Actualitatea Creștină, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate a publicaţiei Arhidiecezei. De asemenea, este anunţată lansarea site-ului revistei, www.actualitatea-crestina.ro.

Revista continuă cu știri din viața ARCB și cu recenzii la două cărți recent apărute: Vladimir Ghika, un catolic ortodox (coord. Claudia Stan, EARCB) și Curajul de-a improviza. Eseuri întârziate despre harul nevăzut al vieții (PS Mihai Frățilă, Editura Surorilor Lauretane). Este prezentată apoi o retrospectivă asupra beatificării Episcopului martir Anton Durcovici, care include fragmente din predica IPS Ioan Robu la Liturghia de mulțumire, din Catedrala de la Iași (18 mai a.c.) și ecouri de la beatificare, culese de la diferite grupuri de pelerini din Arhidieceză. Rubrica „Semnificații teologice” continuă cu articolul „Credința ca învățătură. Catehezele Sfântului Ciril al Ierusalimului”, semnat de Wilhelm Tauwinkl; Iulia Cojocariu, din cadrul Arhivei Ghika, ne dezvăluie câte ceva despre „Vladimir Ghika şi devoţiunea către Inima Preasfântă a lui Isus”; iar Liana Gehl continuă incursiunea în „Biserica din India”. La rubrica „Universul familiei”, Pr. Fabian Măriuț propune o reflecție asupra ediției din acest an a Eurovisionului, iar în pagina de aprofundare, Tereza-Brîndușa Palade se oprește asupra magisteriului social al Papei Francisc.

Dosarul numărului din iunie al revistei Actualitatea Creștină este dedicat vizitei apostolice pe care Papa Francisc a efectuat-o în Țara Sfântă în perioada 24-26 mai 2014, reunind o rememorare a istoricei întâlniri dintre Papa Paul al VI-lea și Pariarhul Atenagoras, din ianuarie 1964; o sinteză a vizitei Papei Francisc în Țara Sfântă și câteva fragmente din discursurile rostite cu această ocazie; precum și un dialog dintre Claudia Stan, jurnalist catolic independent, și Pr. Lucian Dîncă, A.A., directorul Centrului de studii bizantine „Sfinţii Petru și Andrei” din București, pe marginea întâlnirii istorice dintre Papa Francisc și Patriarhul ecumenic Bartolomeu. De asemenea, este amintită invitația adresată de Papa Francisc președintelui Mahmoud Abbas şi preşedintelui Shimon Peres de a se întâlni la Vatican pentru a se ruga împreună pentru pace.

Vedeţi numărul în arhivă

Show Buttons
Hide Buttons