Numărul din mai al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, dedicat Parohiei privită ca o comunitate de credință, temă dezvoltată pe larg și în dosarul revistei.
Paginile dedicate informațiilor de actualitate cuprind o relatare de la vizita pe care Episcopii din sud-estul Europei au efectuat-o la București și Constanța, în perioada 17-21 aprilie a.c., un fragment din Cateheza pe care Papa Francisc a ținut-o în timpul Audienței publice de miercuri, 22 aprilie, și în care a vorbit despre căsătorie și familie, și Mesajul pe care Suveranul Pontif l-a dat cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale, celebrată anul acesta la 17 mai.
Rubrica „Viața consacrată” continuă cu prezentarea pe scurt a congregațiilor, ordinelor religioase și institutelor de viață consacrată care activează în Arhidieceza Romano-Catolică de București. În acest număr se prezintă Congregația Sfântul Iosif – Iosefinii lui Murialdo, Congregația Surorile Muncitoarele lui Isus și Mica Operă a Divinei Providenţe (Don Orione). Rubrica este completată de un eseu biografic semnat de Pr. Luc Duquenne, S.J., dedicat Sorei maria Lydia Dumitrescu, trecută recent la Cele Veșnice, membră a Ordinului Contemplativ al Preasfintei Bunei Vestiri. Tot aici, Sr. Gabriela Lungu FCJ prezintă o relatare a întâlnirii persoanelor consacrate cu Eminența Sa Cardinalul João Braz de Avis, Prefectul Congregaţiei pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societate de Viaţă Apostolică, întâlnire ce a avut loc la 18 aprilie a.c., la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani (Bacău).
La pagina dedicată „semnificațiilor teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre „Misterul puterii divine sub semne văzute. Teologia sacramentară a Sfântului Isidor de Sevilla”, iar Iulia Cojocariu,la pagina dedicată Fericitului Vladimir Ghika, abordează tema iertării în spiritualitatea acestuia. Revista continuă cu rubrica „Biserica catolică în lume”, în care Liana Gehl prezintă Biserica Catolică din Birmani (Myanmar), iar la rubrica „Arta de a trăi”, Cristina Șoican vorbește „Despre o anumită poluare fonică”, referindu-se la obiceiul unora de a purta conversații telefonice private în spații publice, cum sunt mijloacele de transport. În paginile revistei cititorii mai găsesc știri din viața Arhidiecezei și a Bisericii universale, anunțuri, comentarii la textele liturgice din duminicile lunii februarie şi pagina tinerilor, unde Pr. Daniel Bulai, coordonatorul Centrului pentru pastorația tineretului, face o reflecție dedicată Rusaliilor.
Publicaţia poate fi achiziţionată din parohiile Arhidiecezei şi de la Librăria Sf. Iosif.