Numărul din februarie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei, dedicat Zilei Mondiale a Vieții Consacrate, celebrată de Biserică în fiecare an la 2 februarie, în sărbătoarea Prezentării lui Isus la templu. Editorialul este completat de rubrica „Viața consacrată”, în care, începând cu acest număr, va prezenta pe scurt congregațiile, ordinele religioase și institutele de viață consacrată care activează în Arhidieceza Romano-Catolică de București . În acest număr, se prezintă Salezienii lui Don Bosco, Congregația Micile Slujitoare ale Inimii lui Isus și Surorile de Caritate ale Sfintei Ioana Antida Thouret.

Rubrica „Actualitate” cuprinde Cuvântul de învăţătură ţinut joi, 22 ianuarie 2015, de PS Cornel Damian, în Catedrala Episcopală Evanghelică Luterană, în cadrul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştinilor, și un material despre „Miercurea cenușii”, semnat de Pr. Iosif Tiba. La pagina dedicată „semnificațiilor teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre „Rolul Episcopului Romei în disputele teologice. Ecleziologia Sfântului Petru Crisologul”.

Apărut în septembrie 2014, în versiune online, primul număr din „Buletinul Arhivei Vladimir Ghika” este preluat aproape în întregime în revista „Actualitatea Creștină”. Buletinul este menit să întreţină legătura între cercetătorii care se ocupă de Arhiva Vladimir Ghika şi toţi oamenii interesaţi de viaţa şi de opera fericitului Vladimir. Revista continuă cu recenzia Pr. Marius Taloș S.J. la cartea Papei Francisc intitulată „Educaţia, în slujba vieţii, cu pasiune şi devotament”, apărută recent la Editura ARCB. La rubrica „Biserica catolică în lume” Liana Gehl semnează un articol despre extremism și intoleranță.

Paginile dedicate „Universului familiei”, propun cititorilor un articol despre mesajul Papei Francisc pentru familii, din timpul vizitei sale în Filipine, o reflecție despre lumină, pornind de la ritul binecuvântării lumânărilor, cu ocazia sărbătorii Prezentării lui Isus la templu (2 februarie), și o sinteză la Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale, publicat la 24 ianuarie, în sărbătoarea Sf. Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor, și în care familia este indicată ca punct de referință. La rubrica „Arta de a trăi”, Cristina Șoican propune o reflecție pe marginea cuvintelor, care pot răni,dar pot face și bine.

Revista mai cuprinde știri din viața Arhidiecezei și a Bisericii universale, anunțuri, comentarii la textele liturgice din duminicile lunii februarie.

Show Buttons
Hide Buttons