Luna decembrie este cu precădere „luna cadourilor”, deși startul la cumpărături a fost dat cu anticipație încă de la începutul lunii noiembrie. Oferta pieței este variată, dar probabil unii sunt încă indeciși asupra cadoului pe care să-l aleagă. Doriți un cadou special pentru persoanele speciale din viața dumneavoastră? Petreceți timp cu cei dragi, cu familia.

În perioada sărbătorilor de iarnă elevii sunt în vacanță și mulți dintre adulți sunt liberi de la serviciu ori în concediu. Iată, deci, o ocazie potrivită pentru a vă deconecta de la preocupările profesionale, de la activitățile de zi cu zi, de la comunicarea virtuală, pentru a vă dărui familiei. Renunțați, pentru câteva zile, la telefoane, computere, televizor și concentraţi-vă pe comunicarea personală cu cei de lângă dumneavoastră. Apropo, la cât e de cufundată viaţa noastră în tehnologie, pe unii asta s-ar putea să-i coste mai mult decât un cadou cumpărat din magazin.

Iată 8 propuneri pentru a petrece timpul sărbătorilor de iarnă cu familia.

  1. Mergeți la plimbare. Ieșiți seara, de exemplu, la o scurtă plimbare. Mergeţi împreună într-un parc, vizitaţi un loc deosebit sau unul unde nu aţi mai fost de mult şi care vă stârneşte amintiri.
  2. Mergeţi la cumpărături. De sărbători multe magazine oferă reduceri: o ocazie bună pentru noi achiziţii. Dar, va fi şi un prilej de a descoperi gusturi și preferințe ale celor dragi, pe care încă nu le cunoșteați.
  3. Practicați un sport. În sezonul de iarnă sunt deschise patinoare. Nu știți să patinați? V-ar putea învăța unul dintre membrii familiei. Sau mergeţi împreună la săniuş.
  4. Gătiţi împreună. Chiar şi copiii mai mici vă pot fi utili în bucătărie: pot spăla legumele, pot aşeza masa, vă pot confirma cât de delicioasă e crema pentru tort sau pot contribui la ornarea platourilor (vor fi cu siguranţă originale!).
  5. Jucaţi un joc. Alegeţi un joc de grup sau jucaţi cărţi, rummy ori telefonul fără fir, fazan… Va fi distractiv.
  6. Mergeţi în vizită. Vizitaţi-i pe bunici ori rudele mai în vârstă. Se vor bucura să vă vadă şi vă vor putea depăna poveşti de viaţă interesante, din care veţi putea descoperi chiar detalii deosebite din istoria sau tradiţia vieţii familiei. Va fi o experienţă care întăreşte sentimentul de apartenenţă la familie.
  7. Faceţi voluntariat. Alegeţi o activitate de voluntariat, prin intermediul unei comunităţi sau a unei asociaţii, şi implicaţi membrii familiei: ajutaţi la distribuirea hranei pentru săraci, vizitaţi persoane singure din spitale sau centre sociale etc. Valorile se împărtăşesc mai ales prin exemplu personal, iar sărbătorile nu sunt doar un timp în care primim, dar şi un timp în care dăruim.
  8. Mergeţi împreună la biserică. Viaţa de credinţă nu înseamnă doar relaţia personală cu Dumnezeu, dar e şi o experienţă comunitară. Iar prima comunitate este familia. Participaţi împreună, de sărbători, la celebrările religioase din parohie şi rugaţi-vă acasă, în familie.

Timpul petrecut împreună va întări relaţiile dintre membrii familiei, va îmbunătăţi comunicarea şi va consolida familia. Va fi cadoul ideal pentru partenerul de viaţă, pentru părinţi, pentru copii.

Show Buttons
Hide Buttons