AC082014Dat fiind că luna „lui cuptor” este în general o lună a vacanţelor şi concediilor, revista „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), dedică numărul din august pelerinajului. În editorial, PS Cornel Damian propune o reflecţie asupra pelerinajului, oprindu-se în mod deosebit la pelerinajul familiilor, organizat în fiecare an de către ARCB la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov). Episcopul auxiliar lansează, totodată o invitație călduroasă, pentru ca la pelerinaj să participe cât mai multe familii și persoane consacrate. Rubrica Eveniment este dedicată pictorului Constantin Isachie, care a realizat portretele mai multor episcopi catolici din perioada interbelică; în aceste zile este deschisă, în București, o expoziție dedicată acestui pictor, printre tablourile expuse regăsindu-se și portretele episcopilor Alexandru Th. Cisar și Anton Durcovici.

Dosarul este dedicat pelerinajului, „celebrare a credinţei”. În paginile dosarului se regăsesc prezentări ale mai multor locuri de pelerinaj marian din ţara noastră: Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov), Sanctuarul de la Cacica, Sanctuarul Maria Radna, Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc. De asemenea, este redat pe larg interviul pe care Pr. Francisc Ungureanu, postulatorul Cauzei de canonizare a Fericitului Vladimir Ghika, l-a acordat recent postului de radio Radio Vatican, redacţia în lb. română, pe marginea pelerinajului pe care racla de la beatificare, cu relicva Fericitului Vladimir, o face prin diferite parohii din Arhidieceza de Bucureşti şi nu numai.

Tema dosarului este completată de alte câteva articole despre pelerinaj, din rubricile „Pagina Ghika” – „Locuri de pelerinaj în viaţa Monseniorului Ghika” – şi „Universul familiei” – „Un pelerinaj la pas, prin praf” şi „Pelerinajul este o întoarcere acasă”. Revista continuă cu o recenzie la Scrisorile către Roman Ingarden, ale lui Edith Stein, volum apărut recent în limba română la Editura Carmelitană; o incursiune în „Biserica Catolică din Nepal”, sub semnătura Lianei Gehl; un articol despre „Sufletul uman al lui Cristos. Cristologia Sfântului Grigore din Nazianz”, realizat de Wilhelm Tauwinkl; şi, desigur, ştiri din viaţa Bisericii locale şi universale, şi anunţuri.

Vedeţi numărul în arhivă

Show Buttons
Hide Buttons