salvează un copil accidentat de la moarte

Un copil canadian de 9 ani care mergea cu bicicleta este lovit de o mașină. Diagnosticul medicilor indică un traumatism cranian sever. Zilele trec și băiatul este tot în comă. Medicii îi informează pe părinți că situația devine critică. Moartea copilului este iminentă. Este acceptată decizia de a fi deconectat de la aparate, așteptându-se sfârșitul prezis de cadrele medicale.

Prietenii familiei merg la Oratoire Saint-Joseph du Mont-Royal și, în rugăciunea lor, îi cer fericitului Frate André vindecarea băiatului. Ei au adus familiei uleiul Sfântului Iosif, o medalie, precum și o imagine cu rugăciunea către Fratele André. Astfel inspirați, părinții se roagă fericitului Frate André pentru a permite copilului lor să-și recapete sănătatea.

Spre surprinderea tuturor, apare o îmbunătățire neașteptată. În ciuda îndepărtării sistemului mecanic respirator de câteva zile deja, tânărul poate respira din nou singur, va ieși din comă după trei săptămâni. Din acel moment, starea lui a continuat să se îmbunătățească și, în săptămânile care au urmat, băiatul și-a revenit rapid după gravul accident căruia i-a fost victimă.

Părinții săi au văzut în această vindecare o mare favoare obținută prin mijlocirea Fratelui André, dar au cerut să nu fie făcut public numele lor. Tânărul, acum în vârstă de douăzeci de ani, se descurcă bine și duce un stil de viață activ.

Cronologia 

Sfântul André Bessette

Canonizare: 17.10.2010

Beatificare: 23.05.1982

Venerabil: 12.06.1978

Procesul: 08.10.1941

Moartea: 06.01.1937

Nașterea: 09.08.1845

BIOGRAFIE

Un călugăr portar, aproape analfabet, a descoperit puterea de vindecare a Sfântului Iosif.

Alfred Bessette s-a născut în Mont-Saint-Grégoire, fiind unul din cei nouă copii ai lui Isaac și Clothilde Foisy Bessette. În 1854 rămâne orfan de tată și în 1857 de mamă, astfel că se mută cu familia extinsă.

În data de 22 noiembrie 1870 intră în noviciatul Congregației Sfintei Cruci, după ce inițial fusese respins, și primește numele André. În 1872 profesează primele voturi și este repartizat ca portar la Colegiul Notre-Dame, unde va rămâne și după voturile pe viață ca frate religios.

În 19 octombrie 1904 deschide primul oratoriu Sf. Iosif pe Mont-Royal, unde va lucra din 1909, fiind eliberat din funcția de portar. Din 1908 se dedică edificării Bazilicii Oratoriului Sf. Iosif.

A murit la vârsta de 91 de ani după ce a ajutat zeci de mii de bolnavi să primească harul vindecării prin mijlocirea Sf. Iosif*, și continuă să o facă.

* În 1877 este raportată prima minune de vindecare a Fratelui Alderic cu uleiul Sf. Iosif, căruia Fratele André îi era foarte devotat. Acesta oferea bolnavilor ulei de la candela așezată la statuia Sf. Iosif și invita la rugăciune cerând mijlocirea celui care a fost pe pământ tatăl purtător de grijă al lui Isus. Și după moartea sa a continuat obiceiul, și sunt mii de cazuri de vindecare obținute astfel, acum este și el aproape de Sf. Iosif pentru a mijloci.


Actualitatea creştină, nr. 3/2021, Anul XXXII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons