c1_032015Numărul din martie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei: o reflecție pe marginea mesajului Papei Francisc pentru Postul Mare din acest an. Dosarul, este dedicat Vizitei pastorale pe care episcopii o vor face în parohiile Arhidiecezei pe parcursul a doi ani, 2015-2016, vizită începută de altfel în prima săptămână a Postului Mare.

Rubrica „Viața consacrată” continuă cu prezentarea pe scurt a congregațiilor, ordinelor religioase și institutelor de viață consacrată care activează în Arhidieceza Romano-Catolică de București. În acest număr se prezintă Congregația surorilor Sfântului Iosif din Cuneo (Italia), Surorile Sfântului Iosif din Aosta şi Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate. La pagina dedicată „semnificațiilor teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre Contribuția Sfântului Papă Leon I cel Mare la clarificarea cristologiei, iar la „Sfântul lunii”, Cristina Şoican prezintă un portret al Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Universale, sărbătorit la 19 martie.

Revista continuă cu o recenzie la cartea Pr. Iosif Tiba intitulată „Dumnezeu coboară în suferinţa omului”, apărută recent la Editura ARCB, iar la rubrica „Biserica catolică în lume” Liana Gehl prezintă Biserica Catolică din Sri Lanka. Paginile dedicate „Universului familiei”, propun cititorilor articolul Între „vorbirea clară” şi „ascultarea umilă”, semnat de Pr. Fabian Măriuţ, şi o reflecţie despre trăirea valorilor spirituale, propusă de Asociaţia Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”.

La pagina dedicată Monseniorului Vladimir Ghika, Iulia Cojocariu vorbește despre Monseniorul şi Sfânta Scriptură, pornind de la două piese de teatru scrise de acesta, Femeia adulteră şi Baraba sau Cel Preferat. Cristina Grigore publică un interviu cu desenatorul spaniol Tomás de Zarate care transpune mesajul de duminică al Papei Francisc, de la Angelus, în benzi desenate; aceste desene apar din ianuarie şi în limba română, prin colaborarea dintre artist şi Centrul de Comunicaţii Sociale Angelus Communicationis, al ARCB.

Revista mai cuprinde știri din viața Arhidiecezei și a Bisericii universale, anunțuri, comentarii la textele liturgice din duminicile lunii februarie şi paginile dedicate copiilor şi tinerilor.

Publicaţia poate fi achiziţionată din parohiile Arhidiecezei şi de la Librăria Sf. Iosif.

Show Buttons
Hide Buttons