Numărul din octombrie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei, dedicat rozariului, „rugăciune pentru pace și pentru familie”. Şi dosarul acestui număr al revistei este dedicat tot sfântului rozariu, și cuprinde o scurtă istorie a acestei devoțiuni mariane, câteva „considerații spirituale despre Sfântul Rozariu” (Pr. Iosif Tiba), un articol despre Sfântul Ioan Paul al II-lea, prezentat ca „exemplu de rugăciune pentru tineri” (Pr. Daniel Bulai), meditațiile sfântului rozariu propuse de Sfânta Tereza a Pruncului Isus (Larisa Balbuzan), precum și prezentarea câtorva publicații pe tema rozariului, disponibile la Librăria Sf. Iosif, a ARCB.
Luna octombrie este şi „luna misiunilor”. La rubrica „Biserica misionară” regăsim o mărturie a Sr. Gabriela Lungu FCJ şi un mesaj din partea Pr. Florin Bejenaru, directorul Centrului Diecezan Misionar. De asemenea, în acest număr al revistei este publicat și un scurt „in memoriam” dedicat Pr. Petre Dâm, trecut la cele veşnice în noaptea dintre 27 şi 28 septembrie a.c., la vârsta de 70 de ani. Funeraliile părintelui au avut loc marţi, 30 septembrie, la cimitirul Bellu Catolic, unde părintele a fost înmormântat la parcela preoţilor.
La rubrica „Semnificații Teologice”, Wilhelm Tauwinkl tratează despre „Intuițiile teologiei Sfântului Ioan Gură de Aur”; Iulia Cojocariu propune o impresionantă „litanie pentru mama”, pe care Fericitul Vladimir Ghika a compus-o probabil la scurt timp după trecerea la cele veşnice a mamei lui, Alexandrina (21.10.1914); Liana Gehl continuă prezentarea Bisericii Catolice din Buthan; iar Pr. Stefano Conotter, la rubrica „Sfântul lunii”, face o lectură a portretului Sfintei Tereza din Avila reprezentată în una din frescele din altarul Catedralei Sf. Iosif. La rubrica „File de istorie”, Liana Gehl continuă dezvăluirile despre recentele descoperiri făcute în arhiva Diecezei de Savannah, legat de Mons. O’Hara şi Biserica noastră locală. Revista mai include ştiri interne, externe şi din viaţa Arhidiecezei de Bucureşti, precum şi două articole din rubrica „Universul familiei”: „De la Evangelii Gaudium la sinodul speranţei” şi „Rugăciunea este unitatea de măsură a dragostei”. Paginile dedicate tinerilor, reunite sub cunoscuta rubrică „Suflet tânăr”, reunesc „Gândul” Pr. Daniel Bulai pentru tineri, un material informativ despre pelerinajul Crucii şi a Icoanei Zilei Mondiale a Tineretului în Arhidieceza de Bucureşti (17-18 septembrie a.c.), precum şi planul pastoral pentru tinerii arhidiecezei pentru anul 2014-2015.

Vedeţi numărul în arhivă
Show Buttons
Hide Buttons